06.07.2016

Міжнародна Амністія оголосила акцію термінової допомоги Клиху

Сьогодні одна з найавторитетніших світових правозахисних організацій Amnesty International оголосила акцію термінової допомоги Станіславу Клиху. Міжнародна Амністія просить російську владу провести щодо Клиха незалежну медичну експертизу поза межами Чечні.

Відповідна заява розміщена на сайті поки що тільки англійською мовою https://www.amnesty.org/en/documents/EUR46/4398/2016/en/

Окрім того, міжнародна організація констатує, що Станіслав Клих, а також Микола Карпюк стали жертвами несправедливого суду. У заяві перераховуються також тортури, до яких, за словами засуджених українців, вдавалися російські слідчі органи.

Міжнародна Амністія закликає своїх фолловерів і прихильників по всьому світу писати главі Слідчого комітету Бастрикіну, прокурору Чечні Шарпуді, атакож генеральному прокурору Чайці листи із закликами забезпечити Станіславу Клиху надання адекватної медичної допомоги, а також вичерпної діагностики; а також із закликами провести незалежне та ефективне розслідування заяв щодо катування Карпюка та Клиха російськими слідчими органами.

Назад
Попередня Наступна
buttons