03.12.2019

Круглий стіл з Parliamentarians for global action, щодо справедливого покарання за міжнародні злочини та ратифікації Римського статуту.

Депутати Верховної ради, правозахисники та представники міжнародного об’єднання «Парламентарії за глобальні дії» обговорили зміни потрібні в законодавстві, щоб не допустити безкарності за міжнародні та воєнні злочини

Зустріч у Верховній раді пройшла в рамках візиту в Україну експертів об’єднання Parliamentarians for Global Action «Парламентарії за глобальні дії». 27 листопада за одним столом зібралися правозахисники, депутати і міжнародні експерти. Основними темами обговорення стала ратифікація Римського статуту і прийняття українського закону про воєнних злочинців.

Міжнародні парламентарії вислухали приклади безпосередніх фактів воєнних злочинів і злочинів проти людяності, які до сих пір залишаються безкарними або нерозслідуваними. На тлі цього варто зазначити, що майже всі присутні так чи інакше підтримали необхідність ратифікації Римського статуту, який легітимізує Міжнародний кримінальний суд в Україні. Важливо, що цю ініціативу підтримали і представники Генпрокуратури, позиція яких важлива в питанні ратифікації.

Ми раді вітати наших іноземних колег і сподіваємося на їх допомогу, а також досвід в реформах національного законодавства!

Назад
Попередня Наступна
buttons