11.04.2016

Група громадського спостереження “ОЗОН” звернулась до Віталія Кличка щодо зміни правил проведення масових заходів у Києві

Проект «Положення про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів культурно-просвітницького, спортивного, видовищного характеру, а також проведення кіно – та/або відео зйомок у місті Києві»у запропонованому КМДА варіанті несе суттєві загрози для реалізації свободи мирних зібрань, що гарантовані статтею 39 Конституції України. Так, у Проекті положення чітко не проведено розмежування між “мирним зібранням” та «масовим заходом» визначення якого наводиться у п.1.2. Проекту положення. Потенційно це може стати приводом для суперечок під час тлумачення положення та на практиці призвести до незаконного обмеження свободи мирних зібрань або перешкоджання законній діяльності журналістів і здійсненню відео- та фотозйомок під час їх проведення.

Звернення групи громадського спостереження “ОЗОН”​ до Віталія Кличка а щодо зміни правил проведення масових заходів у Києві:
http://ccl.org.ua/news/3905/

Назад
Попередня Наступна
buttons