10.08.2020

Голова нашої організації 14 серпня візьме участь в дискусії «Як мистецтво допомагає у боротьбі за права людини?»

Літо у Білорусі видалося спекотним в усіх сенсах. До політичної напруги, яка була очевидною в передвиборчий період, додалася соціальна, викликана пандемією COVID-19. Ситуацію погіршила ескалація репресій з боку влади. Усі ці події висмикнули навіть аполітичних білорусів зі звичного ритму життя і підштовхнули висловити власну думку.
 
У таких умовах реакція білоруських митців теж не забарилася. Яскравий приклад — відкриття галереї «Арт-Білорусь» з QR-кодами замість картин відомих художників з колекції одного з кандидатів в президенти. Чому без картин? Тому що їх конфіскувала влада. Так білоруське мистецтво реагує на дійсність власною мовою, попри цензуру, обмеження прав і свобод людини, своєрідний культурний вакуум.
 
Що відбувається з правами людини у Білорусі? Як цензура тисне на мистецтво? Як білоруська дійсність впливає на сусідні країни? І як складається життя митців у Білорусі, які не мовчать і протестують за допомогою мистецтва?
 
Спікер(к)и:
Олександра Матвійчук, голова правління ГО «Центр громадянських свобод». Україна.
Міхаіл Ґулін, художник, перформер, куратор. Білорусь.
Модератор: Андрій Куликов, журналіст.

Якщо хвилюєтесь, як не загубити подію у вирі інформації навколо, залиште нам свою електронну адресу – https://bit.ly/pure-art-rights-now – і в день події ми надішлемо вам нагадування з посиланням на трансляцію 🙂

Назад
Попередня Наступна
buttons