23.10.2018

Анонс: Спецкурс по моніторингу дій поліції

Спецкурс групи громадського спостереження “ОЗОН” – це навчальна програма Київської школи з прав людини та демократії, учасники якої отримають теоретичні знання та практичний досвід здійснення моніторингу дій поліції на конфліктних зібраннях.

Тривалість одного заняття: 11:00 – 13:00

Дати: кожної суботи з 3 листопада по 1 грудня.

Реєстрація: https://goo.gl/forms/fEQdLW7p4dRnNnsg2

Для кого цей курс:

для тих, кому набридло бути не в темі

для прихильників свободи зібрань, які хочуть бути не тільки  учасниками

для охочих навчитися контролювати дії поліції

На вас чекають:

кращі з експертів у сфері контролю дій поліції

практичні тренінги у відділку поліції та за участі правоохоронців

досвідчені наставники із моніторингу, які готові зробити із вас громадських спостерігачів

У результаті ви отримаєте:

– досвід практичного спостереження

– навички і знання про те, як поліція повинна виконувати свою роботу

– сертифікат про проходження спеціального курсу

– можливість взяти участь у спостереженнях на зібраннях “де гаряче” із групою спостерігачів

Свобода мирних зібрань – фундаментальне право людини. Мітинги та демонстрації є основним інструментом для висловлення позиції та підняття важливих проблем. Якщо у людей є право на мирний протест, то вони можуть вибороти собі й всі інші права. Саме тому ініціатива громадського спостереження ОЗОН  вже багато років займається моніторингом дій поліції та влади у питаннях свободи мирних зібрань. Громадські спостерігачі не є учасниками зібрання. Вони виконують роль дзеркала: не підтримують жодну зі сторін та намагаються об’єктивно документувати все, що відбувається.

За останні два роки ми стали свідками цілого ряду  акцій, на яких був ризик виникнення або відбувалися конфліктні ситуації. У передвиборчий рік їх кількість очікувано збільшиться. Маємо бути готовими до цього виклику. Тому Київська школа з прав людини та демократії розпочинає спеціальну підготовку спостерігачів ОЗОНу для моніторингу зібрань із підвищеним ризиком виникнення конфлікту.

Спецкурс проводиться для спостерігачів групи ОЗОН, а також для усіх охочих без досвіду спостереження у разі заповнення анкети та проходження вступної інформаційної зустрічі. Група буде формуватися на конкурсній основі. Вступна інформаційна зустріч відбуватиметься для відібраних груп напередодні проведення спецкурсу.

Сертифікат про проходження спеціального курсу із моніторингу зібрань з підвищеним рівнем конфліктності можна отримати у разі участі в усіх навчальних заняттях в рамках курсу та успішного проходження співбесіди із експертами.

Назад
Попередня Наступна
buttons