28.02.2024

«Якщо Росії вдасться переконати світ у своєму успіху, інші авторитарні лідери доєднаються невдовзі», – Олександра Матвійчук під час круглого столу з міжнародними партнерами

23 лютого, в переддень річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, міжнародні експерти зустрілися, аби обговорити важливі питання. Зокрема, як виглядає український спротив; які перешкоди стоять перед українським суспільством, і нашими міжнародними партнерами; як Україні зберегти свої культуру та ідентичність тоді, коли українські міста зрівнюють із землею. Окремо поговорили щодо інформаційної безпеки та дезінформаційних кампаній, які впливають на український суспільний дискурс.

До обговорення долучились український філософ, журналіст і письменник, президент українського ПЕНу Володимир Єрмоленко, доцентка кафедри управління конфліктами в Університеті штату Кеннесо Крістіна Гук та голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук. Модерував дискусію експерт з питань геноциду та правозахисник Крістофер Етвуд.

«Росія намагається переконати світ, що свобода, демократія й права людини – фейкові цінності, тому що вони не захищають нікого під час війни. Росія намагається довести, що країна з сильним військовим потенціалом і ядерною зброєю може спокійно диктувати свої правила міжнародній спільноті й навіть силою змінювати міжнародно визнані кордони інших держав. Якщо Росії вдасться переконати світ у своєму успіху, інші авторитарні лідери доєднаються невдовзі», – нагадала Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons