20.06.2022

Всесвітній день біженців

20 червня за резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН встановлено як Всесвітній день біженців.

Цього дня ми висловлюємо подяку органам влади, громадським організаціям та волонтерам які піклуються про біженців у найскладніший для них час.

Біженці – це є одне з найбільш гострих проблем в сучасному світі. В силу своєї вразливості вони часто стають жертвами злочинців, торгівців людьми. Збройна агресія Росії проти України яка призвела до продовольчої кризи у ряді країни тільки погіршила і без того тяжку ситуацію.

За даними Управління Верховного комісара у справах біженців  майже 80 мільйонів осіб у світі були змушені залишити свої домівки через збройні конфлікти, або страх переслідування, бідність, кліматичні зміни, голод та природні катастрофи. 

До війни, станом на 1 квітня 2021 року на обліку територіальних органів ДМС України перебувало 1281 біженець та 904 особи, які потребують додаткового захисту, у тому числі – 182 дитини у складі сім’ї у віці до 14 років.

У контексті політичних протистоянь, біженці можуть стати заручниками авторитарних режимів і використовуватися як елемент гібридної війни. Ми зіткнулись з проблемою у 2021 році коли Білорусь шляхом використання біженців шантажувала європейські країни, аби вони пішли на поступки перед режимом.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Назад
Попередня Наступна
buttons