23.01.2023

Відтепер на Волині: у Луцьку презентували ОЗОН

Координаторка групи громадського спостереження ОЗОН Іванна Мальчевська зустрілася з луцькою молоддю у Молодіжному центрі Волині у суботу, 21 січня.

На зустрічі говорили про важливість громадського моніторингу і його особливості в воєнний час. Зокрема про те, чому важливо продовжувати контролювати владу навіть попри те, що триває повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

«Громадський контроль – справа рук всіх українців. Особливо, у стані війни, коли наші права можуть бути законно обмежені. Через прості дії: моніторинг дій поліції на протестах, перевірку укриттів – кожен з нас нагадує державі, хто тут влада. А влада в Україні — це народ. Це і зветься демократія. Це і захищаємо ми: прості люди, які здійснюють громадський контроль», — зазначила Іванна Мальчевська.

Водночас волинська молодь розповіла про те, які зараз є проблеми в місті і як за допомогою громадських слухань чи акцій протесту, активісти вирішують їх. Наприклад, зараз небайдужі виступають проти забудови громадського простору.

Спілкувалися й про стан укриттів у Луцьку. І вже незабаром наші волонтери візьмуться за їх перевірку.

Нагадаємо, ОЗОН — ініціатива, яка здійснює громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування в різних областях України. У воєнний час ініціатива моніторить укриття й тисне на владу, аби та приводила їх до ладу.

Назад
Попередня Наступна
buttons