23.09.2016

Відкрито набір на Міжнародну школу з прав людини та громадських дій “ОЗОН”

Міжнародна Школа з прав людини та громадських дій оголошує набір на майстерню громадського контролю. 

Група громадського спостереження «ОЗОН» здійснює громадський моніторинг діяльності органів влади в Україні з 2013 року. Ми відвідали сотні судів та десятки вуличних акцій протесту. Ми фіксували, систематизували та поширювали у вітчизняних та міжнародних медіа факти неналежної роботи суддів та правоохоронців. Наші звіти, запити та скарги були розглянуті різними органам влади та ретельно вивчені міжнародним організаціями. Ми змусили не одного функціонера бюрократичного апарату держави рахуватись з нормою закону. Наша постійна присутність на резонансних судових засіданнях та суспільно-важливих мирних зібраннях практично змінює ситуацію із тотальною безкарністю в Україні на краще. 

Група громадського спостереження ОЗОН у рамках Міжнародної Школи з прав людини та громадських дій відкриває набір для молоді на майстерню громадського контролю.

Майстерня громадського контролю включає у себе три заняття тривалістю у дві з половиною години. Після кожного заняття передбачено виконання практичних завдань, які є умовою допуску на наступне.

Учасники майстерні зможуть:

  • ознайомитися із найкращими практиками громадського моніторингу в Україні та світі;
  • вивчити особливості проведення моніторингу з прав людини та отримати навички практичного спостереження за діями поліції, судів, органів місцевого самоврядування;
  • відпрацювати написання інформаційних запитів, звернень та заповнення анкет громадських спостерігачів;
  • працювати із відомими тренерами та експертами у галузі громадського контролю.

Найкращі випускники майстерні отримують змогу приєднатися до групи громадського спостереження ОЗОН та власними зусиллями змусити органи державної влади дотримуватися міжнародних стандартів прав людини.

Для участі у майстерні необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням. Оргкомітет майстерні залишає за собою право конкурсного відбору учасників.

Усі заходи будуть відбуватися у місті Києві, відшкодування витрати на проживання та транспорт для учасників з інших міст не передбачено.

Назад
Попередня Наступна
buttons