03.01.2024

Великий обмін: додому повернули 230 українців та українок, серед них — шестеро цивільних

У середу, 3 січня, відбувся найбільший обмін полоненими за час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Зокрема, з російської неволі повернули шестеро цивільних.

Серед військовополонених додому повернулися представники Збройних Сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначають, що серед повернених є ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус «пошук особи» (48).  Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

Після виснажливих місяців неволі повернулася, зокрема, бойова медикиня зі складу 36 ОБрМП. Також нарешті побачать своїх рідних та близьких семеро захисників острова Зміїний, музикант військового оркестру, військовослужбовиця ЗСУ, яку росіяни позбавили волі під час перебування в декретній відпустці, нацгвардійці, які потрапили в полон, виконуючи свої обов’язки на ЧАЕС, цивільний викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля, оборонці Маріуполя.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, Омбудсмен України.

Читайте також:

Назад
Попередня Наступна
buttons