03.08.2021

Вебінар: Вплив використання технологій розпізнавання обличчя на фундаментальні права людини

Центр Громадянських Свобод за підтримки Ініціативи з верховенства права Американської асоціації юристів (ABA ROLI) здійснює проект «Сприяння Інтернет свободі в Україні», спрямований на підтримку законів та політик, які сприяють Інтернет свободі та свободі вираження поглядів онлайн.

3 серпня 2021 року Центр Громадянських Свобод провів вебінар на тему “Вплив використання технологій розпізнавання обличчя на фундаментальні права людини”.

Опис: Технології розпізнавання обличчя як правило використовується з метою забезпечення громадської безпеки. Однак їх використання не обмежується лише питаннями громадського порядку. Інтеграція технології розпізнавання обличчя в існуючі системи спостереження представляє серйозну загрозу конфіденційності, захисту персональних даних та інших основоположних прав людини, оскільки їх застосування не завжди вимагає згоди осіб, біометричні дані яких обробляються. У цій презентації з правової точки зору обговорюється ризики, які створює технологія розпізнавання обличчя, і те, якою мірою існуючі норми щодо захисту даних можуть усунути ці ризики.

🎤 Спікер: Еюп Кун
Еюп Кун закінчив юридичний факультет Стамбульського університету в 2018 році. Магістерську ступінь здобув в Лондонській школі економіки та політичних наук (LSE, з відзнакою) зі спеціалізацією інформаційні технології, засоби масової інформації та право комунікацій у 2020 році. Його магістерське дослідження стосувалося питань захисту даних та законодавства про інтелектуальну власність. Під час магістратури він брав участь у кількох проектах, присвячених аналізу балансу між захистом даних та іншими основними правами. Згодом Еюп стажувався у Відділі захисту даних Ради Європи (Страсбург, Франція). Також він є адвокатом прийнятим у Асоціацію адвокатів Стамбула.
В даний час він працює дослідником у Центрі права інформаційних технологій та інтелектуальної власності (CiTiP) Льовенського Університету, Бельгія.

Запис вебінару англійською мовою.

Реєстрація на майбутні події.

У рамках спільного проекту Центру громадянських свобод та ABA ROLI “Сприяння свободі Інтернету в Україні” Київська школа прав людини та демократії запускає програму “Клуб свободи Інтернету“.

Це серія веб-семінарів на теми свободи інтернету, свобода слова в Інтернеті, медіаграмотності, розвитку критичного мислення, законодавства про ЗМІ та права інтелектуальної власності, що проводяться через Інтернет-платформу, спеціально розроблену для вивчення свободи Інтернету та участі в громадських кампаніях на її підтримку.

Назад
Попередня Наступна
buttons