18.02.2020

В українському суді триває розгляд про екстрадицію казахстанської опозиціонерки

Шостий апеляційний адміністративний суд сьогодні відбулося чергове засідання у справі про можливу екстрадицію до Казахстану Жанари Ахметової. Раніше Центр Громадянських Свобод підписав спільну заяву українських правозахисних організацій, в якій засуджувалась відмова в статусі біженця для казахської активістки, а також наводилися факти, що підтверджують загрози, в в разі повернення Ахметової в Казахстан.

Слухання у спра

Суд відмовив, оскільки часу на ознайомлення та оцінку нових документів у сторони було недостатньо. Також розбирати їх одразу під час слухання суддя відмовився й запропонував подати їх на розгляд у четвер.

Жанара Ахметова заявила, що крок ДМС з показами за 14.02 – це “маніпуляція”, на що суддя зазначив наступне: “сторони взагалі маніпулюють усі”.
Жанара Ахметова звернулася до судді із твердженням, що цими діями судді порушують Закон України. На що суддя відповів, що це Жанара Ахметова “порушує порядок судового засідання”.

Суд виніс рішення вивчити нові документи та покази, перенісши засідання на наступний вівторок, а саме 25 лютого, об 11:40.

Назад
Попередня Наступна
buttons