19.08.2018

В Одесі відбувся майстер-клас щодо моніторингу дій поліції на зібраннях

Центром громадянських свобод провів майстер-клас щодо моніторингу дій поліції на мирних зібраннях. Учасники та учасниці отримали змогу дізнатися більше про міжнародні стандарти забезпечення свободи зібрань, ознайомитися із нормами українського законодавства та спробувати уявити себе громадськими спостерігачами під час інтерактивного тесту.  Тренеркою на майстер-класі була координаторка групи громадського спостереження “ОЗОН” (Центр громадянських свобод) Любов Галан.

Захід відбувся за підтримки Impact Hub Odessa.

Група громадського спостереження “ОЗОН” –

була створена у січні 2013 року Центром Громадянських Свобод для інституціоналізації системи громадського контролю в країні. Її особливістю є широке залучення на волонтерських засадах звичайних громадян до участі в громадському контролі незалежно від їх спеціалізації та попереднього досвіду.

ОЗОН ставить собі за мету удосконалення роботи органів влади у сфері забезпечення прав та свобод людини через організацію системи контролю за їх діяльністю, а також популяризацію ідей громадського контролю за владою серед українського суспільства. Самою своєю роботою волонтери ОЗОНу змінюють патерналістський підхід у ставленні до влади та привчають як суспільство, так і представників органів влади, до поширеної в демократичних суспільствах концепції “влади як найманого менеджера”, де оцінку ефективності влади дають безпосередньо самі люди.

Назад
Попередня Наступна
buttons