31.01.2017

Українські правозахисниці прокоментувати деякі висновки розділу про Україну нового звіту Freedom House “Свобода у світі – 2017”

Olexandra Matviychuk з Євромайдан SOS, Центр громадянських свобод та Правозахисна Коаліція “Справедливість заради миру на Донбасі” розповіла, що “тільки за офіційними даними 109 людей, серед яких військові і цивільні, досі знаходяться у незаконних місцях несвободи на непідконтрольній уряду території Донбасу. Частина із них вже два роки чекає на виконання пункту 6 Мінських домовленостей. І якщо не враховувати, що минулого року до них вперше допустили представника ОБСЄ, загалом не відбулося радикального просування у їх звільненні. Росія продовжує вимагати в якості умови обміну політичних рішень”.

———————————————
Висновок зі звіту:

Лінія фронту в Донецькій і Луганській областях залишалась практично незмінною протягом року, лише з невеликими спалахами бойових дій між урядовими силами і підтримуваними Росією сепаратистами, і значно меншими втратами, ніж в 2014 чи 2015 роках.

Угода про припинення вогню Мінськ II, укладена за посередництва Франції та Німеччини на початку 2015 року, формально залишається в силі в 2016 році, але з низькою інтенсивністю бої тривали уздовж лінії зіткнення на сході України.

У звіті за грудень 2016 року, Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) відзначає, що, принаймні 9,733 людей було вбито і понад 22 000 отримали поранення в Україні з початку конфлікту в квітні 2014 року по листопад 2016 року.
———————————————
Ключові висновки щодо України (українською мовою):
https://freedomhouse.org/…/freedom…/2017/ukraine-translation
Повний текст прес-релізу українською мовою з посиланнями на всі матеріали доповіді: https://goo.gl/2B1cBZ
Повний текст доповіді англійською мовою, графічні матеріали:
https://freedomhouse.org/r…/freedom-world/freedom-world-2017
Ключові висновки щодо України (англійською мовою): https://freedomhouse.org/report/freedom-world/2017/ukraine

Назад
Попередня Наступна
buttons