27.05.2016

Україна вітає звільнення журналістки Хадіджи Ізмаїлової!

Після 538 днів незаконного ув’язнення азербайджанську журналістку Хадіджу ІЗМАЇЛОВУ відпустили на свободу. Три дні тому суд прийняв рішення про заміну тюремного терміну на три з половиною років умовного покарання.

Сьогодні, 27 травня їй виповнюється 40 років. І на честь її дня народження одночасно у 40 містах світу активісти розпочали публічні акції. Вони вимагають повністю виправдати Хадіджі Ізмаїлову та звільнити всіх політв’язнів в Азербайджані.

Центр Громадянських Свобод та Євромайдан SOS також долучилися до глобальної кампанії солідарності. Талановита українська аніматор Катя Возниця створила мультик про Хадіджі-птаху на підтримку журналістки та всіх ув’язнених за політичними мотивами громадських активістів.

“Ми раді, що Хадіджа Ізмаїлова зустрічає свій день народження вдома. Водночас, за гратами в Азербайджані досі перебувають кілька десятків політичних в’язнів, свобода слова знаходить під значним пресингом, а незалежні громадські організації переслідуються за правозахисну діяльність. Євромайдан SOS вимагає від влади в Азербайджані безумовного дотримання узятих на себе міжнародних зобов’язань у сфері прав людини”, – переконана голова правління Center for Civil Liberties, координатор Євромайдан SOS Олександра Матвійчук.

Khadija is Free – Free all political prisoners.
Xədicə azadlıqdadır- Bütün siyasi məhbusları azad edin.

Назад
Попередня Наступна
buttons