12.03.2024

«У демократичних країнах жінка може виконувати будь-яку роль, яку бажає». Олександра Матвійчук на гала-вечері видання Harpers Bazaar в Лондоні

7 березня в Лондоні відбувся гала-вечір одного з провідних світових глянцевих журналів — Harpers Bazaar. На подію завітали понад 200 жінок-підприємиць, акторок, лідерок, медіаменеджерок та міжнародних інфлюенсерок. Зокрема голова центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, яка виступила з вітальною промовою під час основної частини вечора. Звертаючись до відомих жінок світу, вона розповіла про українок на фронті, в тилу, у медіа, освіті, правозахисті – жінок, які вже 10 років протистоять війні з Росією. 

«У демократичних країнах жінка може виконувати будь-яку роль, яку вона бажає. Жінки приймають урядові рішення, жінки борються в Збройних силах, жінки координують добровільні рухи, жінки документують воєнні злочини. Жінки перебувають на передній лінії цієї боротьби за свободу та демократію, оскільки хоробрість не має статі», – зауважила Олександра.

Також у межах візиту до Сполученого королівства, голова організації також взяла участь в панельній дискусії після показу феміністичного документального фільму «О, сестро!». Стрічка розповідає про шістьох жінок, які стикаються з викликами війни, що триває, і борються за мир, справедливість і свободу в Україні. Створено фільм на замовлення Ініціативи жінок-лауреатів Нобелівської премії спільно з «Об’єднаними за Україну» та Фондом BMW Герберта Квандта. В дискусії також мали слово співзасновниця «Об’єднаних за Україну» Ольга  Гамама та перша заступниця прем’єр-міністра України Юлія Свириденко.

Крім того, Олександра Матвійчук провела низку зустрічей з британськими медіа та спеціальний брифінг в Асоціації закордонної преси (Foreign Press Assosiation), де нагадала про необхідність збройної підтримки України, створення спеціального міжнародного трибуналу для Путіна, а також про конфіскацію заморожених російських державних активів на користь України.

Назад
Попередня Наступна
buttons