28.02.2020

ЦГС взяв участь у заході до 6 річниці окупації Криму в Резиденції послині Великої Британії в Україні

На зустрічі були присутні міжнародні та українські правозахисники, представники посольств різних країн Європи і світу, звільнені в’язні Кремля, і ті, хто доклав чимало зусиль до їх звільнення, а також родичі чинних політв‘язнів.

Ми в черговий раз актуалізували питання порушення прав людей в Криму, а також переслідувань кримських татар і українців як наокупованих територіях, так і на території Росії.

В рамках заходу ми провели незвичайну форму традиційного підписання листівок політв’язням. В акваріум були поміщені жовті кульки, в яких були прізвища тих українських політв‘язнів, хто досі перебуває за ґратами в Криму або в Росії. Учасники зустрічі витягали кульку і писали тому, хто випав їм випадково!

Саме такі, здавалося б прості речі, як написання листів – допомагають триматися, коли ти знаходишся в полоні або в тюрмах РФ, а міжнародні зустрічі допомагають тримати питання політв’язнів на порядку денному та продовжувати тиск на Росію з метою їх звільнення. Ми знаємо це не з чуток, і переконалися в цьому за роки роботи в цьому напрямку.

Захід був організований British Embassy Kyiv. Дякуємо за партнерство ZMINA. Центр прав людиниОб’єднання родичів політв’язнів Кремля, а також Платформа за допомогу в організації заходу.

Назад
Попередня Наступна
buttons