15.03.2015

ТРЕНІНГ «ВСТУП ДО КОНЦЕПЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ» ВІД ГРУПИ ГРОМАДСЬКОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ «ОЗОН»

Група громадського спостереження «ОЗОН» знайшла ще гaрних людей, які готові працювати над тим щоб в Україні дотримувалися права та свободи людини!

На тренінгу «Вступ до концепції прав людини», 13 березня 2015 р. у м. Києві поговорили з Олександрою Делеменчук, координатором міжнародних програм ГО «Центр Громадянських Свобод» про те, що одним з перших запобіжників свавілля влади та «правилами гри» нашого життя є права людини та свободи; що держава це наш найомний менеджер, якому ми як роботодавці не можемо дозволити робити що він хоче; а також як вберегти та піднімати той мінімальний рівень дотримання прав людини та свобод, що в Україні є близько плінтусу.

 Про практику роботи ініціативи – групи громадського спостереження «ОЗОН», яка зусиллями волонтерів бореться на захист свободи мирних зібрань та справедливого судочинства, розповіла Валерія Рибак, координатор «ОЗОН».

«Ми побачили системні проблеми у можливості реалізувати свої права та свободи вже давно, тому Центром Громадянських Свобод створили «ОЗОН». Постійна робота волонтерів протягом двох років направлена на збирання та надання фактів-підтвердження порушень свободи мирних зібрань та  права на справедливе судочинство для  влади та громадян,  рекомендацій по їх усуненню. Працюємо по кожному кейсу окремо та над системними проблемами. Зрушення відбуваються, проте це кропітка робота, що не дає швидких результатів. Одним з прикладів успіху є прийняття норм щодо додаткової ідентифікації міліції під час охорони громадського порядку на мирних зібраннях. Минулого року ми провели 169 спостережень у судах та на мирних зібраннях, які показали, що роботи дуже і дуже багато» – зазначила Валерія Рибак.

Захід відвідали активісти з 6 областей України, які виявили бажання долучатися і до «ОЗОН» і до компаній «ОЗОН».

Дякуємо Харківській правозахисній групі, київському офісу за люб’язно надане приміщення!

Тож, якщо ви хочете пройти навчання та долучитися до «ОЗОН» заповнюйте анкету на постійний набір за лінком http://bit.ly/1bIlVUl і будемо жгти контролем разом, бо #права_людини_понад_усе! #zhgi_kontrolem #OZON #Права_людини #ОЗОН #Навчання

Назад
Попередня Наступна
buttons