29.07.2022

Тренінг “Документування міжнародних злочинів для журналістів”

«Журналісти працюють із воєнними злочинами, щоб розповісти суспільству правду. Ми теж збираємо інформацію, але так, щоб вона стала основою для переслідування воєнних злочинців у судах. Цілі різні, але точки перетину чітко видно», — голова Центру Громадянських Свобод Олександра Матвійчук.

Правозахисники ЦГС вже декілька місяців поспіль документують воєнні злочини росії в Україні спільно з українськими журналістами. Команда наголошує, що сьогодні не треба бути слідчими, щоб допомогти покарати винних. Тому закликає медіа долучатись до фіксування воєнних злочинів росії.

4 серпня 2022 року в місті Київ, об 11:00 відбудеться тренінг на тему “Документування міжнародних злочинів для журналістів”.

Експерти говоритимуть про:
– Що таке документування?
– Як відрізнити воєнні злочини від військових?
– Практичні поради — як спілкуватися з постраждалими, як просити дозвіл на передачу персональних даних, як знімати матеріали так, щоб вони стали частиною документування тощо.
– Різницю між Міжнародним кримінальним судом, Радою ООН з прав людини, Московським механізмом ОБСЄ, а також чому важлива національна юрисдикція, а не лише міжнародні суди.

Спікерами заходу будуть Олександра Романцова – правозахисниця, Виконавча директорка Центру громадянських свобод (ЦГС) та Сергій Мовчан – керівник Департаменту документування воєнних злочинів, Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ).

Участь в тренінгу безкоштовна, але кількість місць обмежена.

Попередня реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/XdzaTwvE44vz8vEB6

Назад
Попередня Наступна
buttons