28.04.2016

“Справа Сергія Литвинова стоїть осібно на тлі інших справ стосовно громадян України” – адвокат Віктор Паршуткін

Сьогодні відбулась прес-конференція “Справа “в’язня Кремля” Сергія Литвинова: перспективи апеляції та позов проти Дмітрія Кісельова”.

“Справа Сергія Литвинова стоїть осібно на тлі інших справ стосовно громадян України. Литвинов – єдиний громадянин України, якого в Росії намагалися звинуватити у скоєнні військових злочинів на сході України. Але ми домоглися реабілітації Литвинова по” каральним “статтям.”
Віктор Паршуткін, адвокат одного із в’язнів Кремля

Апеляція по справі, в якій Литвинов був визнаний винним у розбої, буде розглянута Ростовським обласним судом через близько півтора місяця. Захист готує документи також для Європейського суду з прав людини: по стст. 3 (заборона катування) та 6 (право на справедливий суд). Віктор Паршуткін вважає справу дуже перспективною: тортури доведені + порушення під час процесу.

Паралельно Паршуткін готує скарги до канану “Россия” та особисто Кісельова, які оббрели Литвинова в ефірі, а також до бастрикінського Слєдкому – для компенсації моральних збитків за річну безпідставну відсидку Литвинова. Захист вимагатиме виплатити громадянину України 1 мільйон рублів.

Назад
Попередня Наступна
buttons