10.12.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ у Києві пройшла третя Національна ​​правозахисна​​ НеКонференція

ПРЕС-РЕЛІЗ

9-10 грудня у Києві пройшла третя Національна ​​правозахисна​​ НеКонференція –  щорічна подія приурочена до дня підписання Декларації прав людини.


На події зібралися кількасот людей, серед яких – представники громадських організацій з Києва та регіонів, органів державної влади, а також міжнародних структур, зібралися для осмислення та пошуку відповідей на актуальні виклики, які постали перед Україною та світом.

На події виступали:
Бенджамін Моруа, заступник голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Володимир Яворський, експерт Центру  інформації про права людини, член правління УГСПЛ

Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи, голова правління УГСПЛ

Лариса Денисенко, правозахисниця, письменниця, співзасновниця Асоціації жінок-юристок ЮРФЕМ

Володимир Сущенко, український науковець, заслужений юрист України, голова правління Експертного центру з прав людини

Олександра Матвійчук, голова правління Центру Громадянських Свобод.

Вітальна панель завершилася оголошенням цього річного лауреата щорічної Національної премії з прав людини за особистий внесок у захист прав людини в Україні та урочистим врученням премії.

Лауреаткою премії стала Даша Свірідова. Даша народилася та виросла в Ялті, і після окупації Криму вимушено переїхала до Києва. Усі ці роки вона невтомно працює для захисту прав людей, які лишилися сам-на-сам із окупантами. У поданих Мін’юстом міждержавних скаргах України проти Росії велика частина її особистої роботи.

 

Також на заході відбулося 20 різних панельних дискусій. Серед них були присвячені місцям позбавлення волі, проблемам людей, що живуть з ВІЛ,  проблеми ВПО, ратифікації Римського статуту, правам людей в Криму, суду присяжних в Україні, тощо.

Одна з найбільших дискусій точилася навколо питання свободи слова в сучасній Україні. Панельну дискусію координував “Центр інформації про права людини”.

Правозахисники на конференції долучилися до акції Еміль Курбедінов, ми з тобою!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:  тут.

Контакти: human.rights.agenda.ua@gmail.com +380965805500  

Інформаційна довідка:

Платформа “Правозахисний порядок денний” – неформальна коаліція правозахисних організацій, що працюють у сфері моніторингу,  аналізу та розробки законодавства відповідно до основних засад прав людини та основоположних свобод. Учасниками Платформи виступають Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр Громадянських Свобод, Amnesty International в Україні, Центр інформації про права людини, Центр досліджень правоохоронної діяльності, Проект “Без кордонів”, Євромайдан SOS.

Назад
Попередня Наступна
buttons