16.08.2016

ПРЕС – АНОНС: “Ліквідувати генеральну питочну”

В середу о 10.00 відбудеться акція під стінами Генеральної Питочної України (вул. Різницька, 13), де антикорупційні активісти, Автомайдан та правозахисники вимагатимуть від генерального прокурора Юрія Луценка ліквідувати департамент катів «Кононенко-Грановського», створений за наполяганням Банкової під кураторством Юрія Столярчука, та посадити слідчого Дмитра Суса, який викрав та застосував тортури до двох співробітників Антикорупційного Бюро України (НАБУ).
Під час пікету активісти продемонструють, як прокурорські кати з ГПУ та СБУ знущаються над людьми, що звернулися до них для захисту своїх прав та пошуку справедливого покарання злочинців.
У департаменті ГПУ «Кононенко-Грановського» під безпосереднім керівництвом Дмитра Суса катують громадян, займаються хабарництвом та фабрикують кримінальні провадження щодо громадських активістів.
Департамент «Кононенко-Грановського» має бути ліквідований, а Дмитро Сус – притягнутий до кримінальної відповідальності за викрадення людей та тортури.
Під час пікету відбудеться брифінг активістів та народних депутатів:
• Віталія Шабуніна (Центр протидії корупції),
• Олексія Гриценко (АвтоМайдан, рада громконтролю НАБУ),
• Ярослава Юрчишина (Трансперенсі Інтернешнл Україна) та
• правозахисниці Олександри Матвійчук (Євромайдан SOS, Центр Громадянських Свобод).
Пікет розпочнеться о 10:00 за адресою вул. Різницька 13/15.
Як відомо, у п’ятницю, 12 серпня, під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами Національного антикорупційного бюро України, до приміщення, в якому знаходилися працівники Бюро, незаконно проникли співробітники Генеральної прокуратури України на чолі з Дмитром Сусом, та підрозділ «К» Служби Безпеки України.
У результаті вони викрали двох працівників НАБУ, понад 10 годин незаконно утримували останніх у приміщенні департаменту «Кононенко-Грановського» на вул. Симона Петлюри, 7/9 та намагалися за допомого тортур вибити із заручників необхідні покази.
Такі дії мають всі ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального Кодексу України, а саме перевищення влади працівником правоохоронного органу та караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Назад
Попередня Наступна
buttons