25.09.2017

Представниця ОЗОН взяла участь у відкритті програми тренінгів КМЄС для підтримки реформи забезпечення громадського порядку в Україні


Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) розпочала сьогодні масштабну програму тренінгів для командирів поліції, які відповідають за громадську безпеку під час масових заходів, таких як демонстрації або футбольні матчі.

Ця програма, що триватиме з 25 вересня по 27 жовтня 2017 року, є частиною допомоги КМЄС спрямованої на формування нової моделі забезпечення громадського порядку, мета якої – мінімізувати ризики виникнення насильства. Тренінги проводитимуть офіцери поліції з різних європейських країн, здебільшого зі Швеції та Данії. Вони зосереджуватимуть увагу українських колег на так званій «скандинавській моделі» забезпечення громадського порядку, що визнана однією з найефективніших в Європі.

Представниця ОЗОН Любов Галан та аналітик УМДПЛ Сергій Баглай разом з офіцерами румунської жандармерії та датської поліції.

Планується, що програму тренінгів відвідають 22 командири поліції, у тому числі офіцери найвищої ланки, які відповідають за громадську безпеку під час масових заходів.

Серед методів, з якими ознайомлять учасників тренінгів: підтримання постійного діалогу з натовпом, непомітна присутність поліції (яка залучає додаткові сили лише у разі виникнення серйозних заворушень) та розуміння психології натовпу. В основі цієї моделі є філософія, що масові зібрання – це право, яке треба захищати, а не загроза, якої треба боятися.

Джерело: КМЄС

Назад
Попередня Наступна
buttons