18.07.2022

Правозахисники підготували аналітичний звіт про полонених армії РФ в Україні

Внаслідок бойових дій між армією РФ та Збройними силами України (ЗСУ) солдати обох сторін потрапляють у полон супротивника.

Наразі офіційні дані щодо кількості військовослужбовців РФ (зокрема, і солдатів «народної міліції» т.зв. «ЛНР» та «ДНР»), які перебувають в українському полоні, відсутні. Останні цифри були озвучені 12 березня Президентом України Володимиром Зеленським – орієнтовно 500-600 осіб.

Про це йдеться, зокрема, у своєрідному звіті «Полонені «другої армії світу», підготовленому Луганським обласним правозахисним центром Альтернатива.

Головною метою, яку перед собою поставили автори публікації – дати загальну картину перебування солдатів російської армії в українському полоні.

Документ покликаний дати розуміння того, хто воює у складі армії РФ, які завдання ставилися військовим командуванням рядовому складу, за яких обставин вони потрапили в полон і яке їхнє особисте ставлення до розв’язаної Росією війни.

Окрема увага надається примусовій мобілізації російською стороною українських громадян, які проживають на території т.зв. «ДНР» та «ЛНР».

Публікація доступна в українській, англійській та російській версіях.

Назад
Попередня Наступна
buttons