15.11.2017

Правозахисний Weekend у Сумах

12 листопада у Сумах відбувся черговий Правозахисного Weekend, у рамках  якого відбулася низка заходів  присвячених  правам людини.

Заходом, який розпочав Правозахисний Weekend, був Інтерактивний вступний курс з права людини: «Що спільного в тебе, Вацлава Гавела та Махатми Ганді?», на якому наші гості дізналися більше про :

Олександра Романцова, розповідає про прав людини. Локація Розумний Хаб

– як права людини впливають на наше щоденне життя ?
 – що таке – міжнародні стандарти прав людини – і хто їх придумав?
– скільки всього у людини “прав людини” і чи може це змінитися?
– хто має забезпечувати та захищати права людини?

Інтерактивну лекцію провела Олександра Романцова, координатор проектів Центру громадянських свобод, одна з розробниць вступного курсу про права людини.

Нове покоління правозахисників в м.Суми

Того ж дня відбулася «Недільна кава з правозахисниками», протягом якої за  смачною кавою було показано  короткометражний фільм про захист прав людини. Під час розмови учасники дізналися про те, хто такі правозахисники, чому кожен з нас інколи стає правозахисником та як долучитись до правозахисту, щоб почати змінювати країну на краще.

У понеділок у конгрес-холлі Сумського Державного Університету було проведено спільно з НТСА навчально-наукового інституту права СумДУ “Правозахисний Квіз” – лекцію у формі інтелектуальної гру про Фундаментальні права та свободи людини, що закріплені міжнародними документами.

Пізніше в регіональному управлінні національної поліції України в Сумській області була проведена лекція за темою “Міжнародні стандарти ОБСЄ щодо забезпечення свободи мирних зібрань”. Запрошені – персональний склад поліцейських підрозділів в Сумській області. Детальніше за посиланням.

Дякуємо нашим партнерам Розумний Хаб та НТСА навчально-науковому інституту права СумДУ за підтримку та допомогу у проведенні Правозахисного Вікенду.

Назад
Попередня Наступна
buttons