12.11.2020

Права людини в Сирії: проблема масового утримання людей в ув’язненні

Центр громадянських свобод та Московська Гельсінська група провели обговорення ситуації у Сирії з фокусом на місця несвободи.

Знаходження безлічі людей в ув’язненні – важлива і дуже актуальна проблема для Сирії. Люди утримуються як урядом, так і іншими угрупованнями, що контролюють різні території. Часто неможливо дізнатися, чи жива людина і де знаходиться. У висновку найчастіше виявляються чоловіки, багато є “главами” сімей, що створює додаткові соціальні складності.


Ситуацію в регіоні представила редактор відділу спецрепортажів “Нової газети” Ольга Боброва.  Представники громадянського суспільства Сирії, поділилися важливими інсайтами з життя регіону. Вафа Мустафа (Сім’ї за свободу), Хіба Альхамед (Коаліція сімей викрадених ІДІЛ-Даеш), Ахмад Хельмі (Таафіне) з чуток знайомі з утриманням людей під вартою і багатьма іншими бідами, що трапилися через конфлікт.

Група сприяння російсько-українському правозахисному діалогу створена в рамках міжнародної платформи “Громадянська солідарність” і підтримується “Російсько-Німецьким обміном”.

Назад
Попередня Наступна
buttons