26.03.2020

Пішов з життя 78-річний учасник Майдану Микола Пасічник

Пішов з життя 78-річний учасник Майдану Микола Пасічник, що пройшов через побиття Беркутом і усі ці роки чекав на початок розгляду його справі у суді

Marina Lilichenko, наша колега, адвокатка Небесної сотні та Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel, яка представляла в судах інтереси Миколи Даниловича як потерпілого, розповідає про те, яким вона знала і запам’ятала Пасічника:

«Я з дитинства не люблю сало.
А от цей старший чоловік завжди при зустрічі дарував мені своє фірмове сало, яке пахло часником (якого я теж не люблю). Я приймала дарунок, не казала, що не люблю. Бо дарунок був якось з теплотою та душевністю, від щирого серця.

Старший чоловік з козацьким чубом колись в січні 2014 року приїхав з Вінницької області подивитися, що ж то там коїться в центрі Києва. Був з маленькою сумочкою,в якій було сало і чорний хліб з чекушкою))

Його і в автозак запхали з тою сумочкою з салом. Але спочатку побили до втрати свідомості, непритомного затягли в автозак та повезли в Оболонське РУГУ, де недовго думаючи “склепали” підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.294 КК України (організація масових заворушень), відповідальність за який передбачена позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.
І обрали запобіжний захід за такий тяжкий злочин відповідний – тримання під вартою.

І все це за те, що людина просто перебувала у тому місці, де хотіла бути в силу своєї волі та права. А от міліція, прокурори та судді ненавиділи тих людей лише за те, що вони були там! НА МАЙДАНІ.

Для міліції, прокурорів , суддей люди з Майдану були ворогами, бо влада грала в жорстоку гру. А правоохоронці були руками тієї влади, яка карала беспощадно та вбивала без сумніву лише за те, що люди хотіли волі і поваги до власної гідності.

На щастя старший чоловік пережив те страхіття.
Майдан переміг.
От тільки дуже багато здоров’я забрав.
Бо травми були тяжкі, старший чоловік поступово втрачав пам’ять.

Та він був прекрасною людиною, з добрим серцем, з відчуттям справедливості. Був прикладом гідності, мудрості та людяності. Філософ і жартівник.

От такого я запам’ятала Миколу Даниловича Пасічника.
Мені дуже сумно, що ви не дочекалися своєї справедливості. Пробачте!
Спочивайте з миром, Миколо Даниловичу…

А ми поборемося за Вас! Я обіцяю!!!»

Окремо відзначимо, що останні роки свого життя пан Микола очікував справедливості у кримінальній справі, в якій він проходив як потерпілий. За даними адвокатів, журналістів і незалежних спостерігачів – справа затягувалася більше двох років. Справедливого вироку для винних Пасічник вже не дочекався …

Назад
Попередня Наступна
buttons