14.09.2018

ОЗОНівці відвідали навчальний тренінг для тренерів БДІПЛ/ОБСЄ

10-13 вересня відбувся навчальний візит спостерігачів та спостерігачок групи громадського спотереження ОЗОН на тренінг для тренерів по моніторингу свободи мирних зібрань від експертів/ок БДІПЛ/ОБСЄ. Тренінг був організований спеціально для національних мереж – членів Міжнародної мережі спостерігачів. Загалом участь у тренінгу взяли 12 осіб, серед яких 4 з України.

Тренерами/ками на заході були експерти/ки Ніл Джарман (голова Ради експертів ОБСЄ зі свободи мирних зібрань) та Аніта Данка (радниця з питань прав людини БДІПЛ).

 

Група громадського спостереження “ОЗОН” –

була створена у січні 2013 року Центром Громадянських Свобод для інституціоналізації системи громадського контролю в країні. Її особливістю є широке залучення на волонтерських засадах звичайних громадян до участі в громадському контролі незалежно від їх спеціалізації та попереднього досвіду.

ОЗОН ставить собі за мету удосконалення роботи органів влади у сфері забезпечення прав та свобод людини через організацію системи контролю за їх діяльністю, а також популяризацію ідей громадського контролю за владою серед українського суспільства. Самою своєю роботою волонтери ОЗОНу змінюють патерналістський підхід у ставленні до влади та привчають як суспільство, так і представників органів влади, до поширеної в демократичних суспільствах концепції “влади як найманого менеджера”, де оцінку ефективності влади дають безпосередньо самі люди.

 

Назад
Попередня Наступна
buttons