29.02.2024

Олександра Матвійчук виступила з лекцією про права людини під час війни в Київській школі економіки

28 лютого голова Центру громадянських свобод виступила з відкритою лекцією на тему «Українське громадянське суспільство та війна: виклики, цінності, сила» в Києві. Під час заходу Олександра запропонувала слухачам доповідь і розмову про виклики, які чекають громадянське суспільство на цьому етапі війни; про ефективні способи екологічної взаємодії в суспільстві; про цінності та силу об’єднаної спільноти, а також про інструменти, які використовує для комунікації про Україну за кордоном. Окремо Олександра Матвійчук розказала про захист прав людини під час війни, документування російських воєнних злочинів, і роль громадських організацій у цьому процесі.

«Цінності втрачають значення, якщо їхній захист залишити тільки правозахисникам та дипломатам. Саме рішучість людей діяти визначає суспільство, яке має майбутнє. Суспільство стає громадянським, коли бодай його частина набирає певних рис. Серед них – взяття відповідальності за ситуацію на себе, здатність до самоорганізації та співпраці незнайомих людей один із одним, вміння будувати мости між різними групами населення, горизонтальний характер взаємодії, довіра людей до суспільних інституцій і, звичайно, готовність протистояти викликам сучасності», – відмітила голова Центру громадянських свобод.

Лекція відбулась в рамках кампанії для просування безплатного онлайн-курсу «Історія українського громадянського суспільства», що вийшов на платформі Зрозуміло. Олександра Матвійчук спільно з українськими й міжнародними експертами й експертками з філософії, історії, права, суспільних наук, політології та журналістики стала його авторкою. Курс доступний безплатно за посиланням: https://bit.ly/3HoSxFR

Захід організовано Фондом «Східна Європа» в співпраці з Українським інститутом та Київською школою економіки в межах проєкту «Фенікс» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Назад
Попередня Наступна
buttons