06.07.2023

Олександра Матвійчук виступила на саміті у Данії разом з колегами з Сирії. Ті зазначили: «Має бути трибунал»

Народний саміт Folkemødet у Данії — це свято демократії, яке щорічно проводиться на острові Борнгольм у Балтійському морі. У ньому беруть участь політики високого рівня, неурядові організації, політичні партії, молодь, школярі та звичайні громадяни, щоб поговорити про виклики міжнародного рівня. Цього разу за 3 дні подію відвідало 100 тис. осіб.

Голова Центру громадянських свобод, Олександра Матвійчук, виступила на дискусійній панелі «Безкарні вбивства: уроки Сирії та України» разом з колегами з Сирії. Адже повномасштабному вторгненню Росії в Україну та її воєнним злочинам сприяла, серед іншого, відсутність відповідальності за злочини проти людяності, скоєні в Сирії.

Фадель Абдул Гані, засновник і голова сирійської мережі за права людини Syrian Network for Human Rights (SNHR), зазначив: «Російська природа повністю незаконна. Те, що Росія чинила в Сирії, порушує міжнародне право. Катування, злочини проти людяності, позасудові вбивства, викрадення, бомбардування лікарень, заборонена на міжнародному рівні зброя тощо. Ті ж методи, що порушують міжнародне право, використовуються і проти України. Що свідчить — Росія не сплачує по рахунках. Ми не маємо допустити повторення жахливих злочинів, має бути трибунал».

Photo by Martin Thaulow.

Назад
Попередня Наступна
buttons