24.04.2024

Олександра Матвійчук в США: інтерв’ю для Associated Press, ефіри на CNN, BBC, NBC Universal та зустріч з актором Шоном Пеном

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук повернулась з адвокаційної поїздки в США, присвяченій деблокуванню пакета підтримки від Америки. Від Індіанаполіса та Чикаго до Нью-Йорка, а потім Лос-Анджелеса та затоки Сан-Франциско в Вашингтоні, адвокаційний тур Олександри Матвійчук тривав безперервно. 

Олександрі Матвійчук вдалося зібрати повні зали в провідних університетах в Чикаго, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Стенфорді та Берклі. Окрім виступів в університетах, Олександра провела низку зустрічей в Білому домі, Держдепартаменті та USAID, виступила в Фонді Рокфеллера та Національному демократичному інституті. Правозахисниця зустрілась з деканом американського руху за права людини, економічними та воєнними експертами, а також мала низку закритих зустрічей в Нью-Йорку, Вашингтоні та Сан-Франциско. Всі співрозмовники Олександри запевняли, що продовжуватимуть підтримку України, висловлювали солідарність, а дехто навіть перепрошував за політику США, цитуючи вислів Черчилля про те, що Америка робить правильну річ, коли інші варіанти вичерпані.

Також в межах візиту голова Центру громадянських свобод поспілкувалась з редакцією журналу The Atlantic, звернулась до американців з екранів телеканалів CNN, BBC, NBC Universal, а також дала низку інтерв’ю, зокрема для Associated Press, Асоціації міжнародних кореспондентів в США, NPR, провідного іспанського видання El Mundo та інших. Також в цей період Newsweek та Financial Times опублікували на своїх сайтах авторські колонки Олександри про необхідність підтримки України.

Найбільш неформальною подією поїздки стала зустріч Олександри з актором і кінорежисером Шоном Пеном, пов’язаним з Україною в першу чергу тим, що упродовж останніх місяців перед початком великої війни він знімав в нашій країні документальний фільм, присвячений вторгненню Росії з 2014 року. З початком вторгнення РФ Пенн заснував благодійну організацію для допомоги українцям — Community Organized Relief Effort (CORE).

Від команди Центру громадянських свобод ми хочемо подякувати всім партнерам, завдяки яким тур вдалося провести ефективно і якісно, витрачаючи кожну годину поїздки на користь Української перемоги.

Назад
Попередня Наступна
buttons