23.11.2023

Олександра Матвійчук увійшла до списку лідерів та лідерок України УП-100 

Голова Центру громадянських свобод відзначена першим рейтингом лідерів від незалежного медіа «Українська правда», який зосередив свою увагу на українках і українцях, які допомагають нашій країні вистояти в найважливішій історичній битві за право бути. Олександру Матвійчук відзначили у категорії «Суспільство».

«Олександра Матвійчук є бажаним спікером у будь-якому середовищі, вона сприймається як goodwill громадського сектора України та й країни в цілому завдяки дивовижній щирості та вмінню підкорити будь-яку аудиторію, що слухає її, притамовуючи подих від уваги. Блискучий оратор, вона навчилася пояснювати складні речі простими словами. Особливо важливою ця її роль стала з початком великої війни. І вона невтомно розповідає всюди правду про російську агресію і злочини, українські цінності та багато іншого. Вона стала впливовою діячкою, до якої дослухаються і влада, і громадськість», – йдеться у супровідному тексті, автором якого є голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

До рейтингу також увійшли президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, режисер і військовий Олег Сенцов, командир спецпідрозділу «Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло, волонтерка та керівниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Катерина Прокопенко, директор Гарвардського українського інституту Сергій Плохій, письменниця Вікторія Амеліна, співачка Джамала та інші. Переглянути весь рейтинг можна за посилання.

«У ці трагічні та чорні часи повномасштабної війни іноді важко відшукувати віру й надію. Однак озирніться навкруги – тисячі історій простих людей, які робили та роблять неймовірні речі, є найкращою протиотрутою від зневіри та смутку”, – зазначають організатори рейтингу.

Назад
Попередня Наступна
buttons