16.10.2023

Олександра Матвійчук потрапила до списку Marie Claire з 20 жінок, які надихають

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук потрапила в Marie Claire’s 2023 Power List – як сильна жінка, яка захищає права людини та організація якої отримала Нобелівську премію миру 2022 року.

У список можна потрапити незалежно від того, якою діяльністю займаються кандидатки, — будують успішні бізнеси, говорять про важливе, борються з дискримінацією, отримують спортивні нагороди чи знімають популярні фільми. Головний критерій — вони мають вірити у свою місію, робити важливі кроки для її здійснення та надихати інших.

Олександра входить у двадцятку разом з іншими впливовими жінками: першою леді Оленою Зеленською, співачкою та активісткою Бейонсе, акторкою Марго, плавчинями та захисницями прав біженців Сарою та Усрою Мардіні, співачкою Тейлор Свіфт, режисеркою Гретою Гервіг, футболісткою Сем Керр та іншими.

«Вона з’являється в новинних програмах по всьому світу, розповідаючи про порушення прав людини та про те, як Росія повинна нести відповідальність за воєнні злочини. Минулого року від імені своєї організації її нагородили Нобелівською премією миру, першою Нобелівською премією для українського громадянина чи групи», — так пишуть про Матвійчук у Marie Claire.

Назад
Попередня Наступна
buttons