19.07.2022

Окупанти арештували і вивезли до Москви відомого спортсмена з Мелітополя

Російські окупанти викрали, а потім арештували і вивезли до Москви 44-річного спортсмена з Мелітополя, Андрія Голубєва, колишнього прикордонника, тренера кунг-фу.

Трагічна історія Андрія почалася 6 квітня 2022 року, коли російські військові викрали його з дому. Наразі відомо, що того дня, о 6 ранку 5 людей зайшли додому: троє людей були в повній екіпіровці (бронежилети, каски, військова форма), двоє інших були в чорній формі та балаклавах. Усі мали при собі зброю та великий, високий щит.

На Андрія надягнули кайдани і вивели з будинку попри його травму і обмеженість в рухах, через постійний біль в суглобах. Потім у чоловіка забрали паспорт та мобільний телефон. Разом з тим, телефон був активний до 14 квітня. Коли рідні пробували звʼязатися з Андрієм, невідомі люди, які утримували телефон, відписували: «все добре, він живий».

Наголошуємо, Андрій Голубєв – цивільна особа. Службу в прикордонній службі покинув через проблеми зі здоровʼям, а саме – захворювання опорно-рухового апарату, яке супроводжується постійним болем і потребує постійного лікування. Його діагноз – коксартроз лівого суглобу 2 ступеня та правого – 1 ступеня.

Андрій займався кунг-фу, став Головою федерації кунг-фу міста Мелітополя. Протягом кількох років організовував «Таврійські ігри», в яких брали участь спортсмени різних видів бойових мистецтв.

Відомо, що Андрія Голубєва утримували у СІЗО Сімферополі, нав’язали адвоката за призначенням, без згоди Андрія та його рідних.

Йому інкримінують причетність до тероризму, провели судове засідання у Сімферополі. Про це засідання зацікавлені сторони не були проінформовані. 18 травня так званий Верховний суд Республіки Крим ухвалив постанову, згідно з якою Андрієві присудили утримання під вартою терміном на 2 місця за те, нібито Андрій “…совершил приготовление к акту международного терроризма в отношении граждан Украины и РФ, военнослужащих войск национальной гвардии РФ и военнослужащих ВС РФ, участвующих в специальной военной операции на территории Украины, в целях нарушения мирного сосуществования государств и народов и направленного против интересов Российской Федерации”.

Пізніше місцевий апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу. Зараз Андрія Голубєва перевели до вʼязниці Лефортово у Москві. До того ж є інформація, що у СІЗО йому не забезпечують належного лікування. Найближчим часом це може призвести до інвалідності та до того, що буде потрібне термінове оперативне втручання.

У Андрія вдома лишилася мама, 73 р., дружина та маленький син Златомир (8 років).

Контакти рідних:
Мама Андрія – Людмила Аркадіївна: +380982588675 (лише Вайбер)
Дружина – Ольга: +380 96 776 6618 (лише Телеграм, Вайбер, Сигнал)
Facebook https://www.facebook.com/groups/501372487206777/user/100017851241257/
e-mail: bmkhelga@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons