27.03.2024

«Немає ілюзій — це не буде легко». Олександра Матвійчук про відповідальність за злочини РФ на Київському безпековому форумі

21-22 березня пройшов щорічний Київський безпековий форум, який об’єднав понад 80 учасників і учасниць з різних країн світу. Саме в ці два дні тривали найбільш потужні за останні кілька місяців бомбардування Києва, Харкова, Запоріжжя та інших міст.

Серед учасників та учасниць форуму – Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, найвищий військовий керівник НАТО та голова Військового комітету Альянсу Роб Бауер, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, заступниця міністра оборони США Селеста Волландер, Голова Комітету Сенату США у закордонних справах Бен Кардін та інші.

Олександра Матвійчук звернулась до аудиторії форуму з закликом не відкладати справедливість до закінчення війни й не чекати, як і коли воєнні дії закінчаться, тим самим поставивши себе в залежність від агресора. Олександра відмітила, що для того, аби мати безпеку в майбутньому, діяти необхідно вже зараз.

«Нам багато ще чого належить зробити, щоби Путін, вище політичне командування РФ і всі росіяни, які вчиняли злочини своїми руками, опинилися перед судом. І тут немає ілюзій — це не буде легко», – стверджує Олександра Матвійчук.

Київський безпековий форум визначає свою місію, як такий, що працює задля захисту національних інтересів України у світі, формування й розширення кола міжнародних партнерів нашої держави та розвитку глобальної системи справедливості.

Назад
Попередня Наступна
buttons