26.11.2018

Набір у Всеукраїнську мережу моніторингу політичних переслідувань у регіонах

Центр громадянських свобод розпочинає набір людей у всеукраїнську мережу моніторингу політичних переслідувань у регіонах.

Протягом останніх двох років спостерігається нездорова тенденція до зростання насильницьких нападів на громадських активістів. Цим нападам часто передують тиск та погрози припинити публічну діяльність, а також кампанія дискредитації, яка має на меті підірвати довіру суспільства.

Особливо гостро проблема проявляє себе в регіонах, де місцеві правоохоронці досить часто зв’язані із місцевою корумпованою елітою. Усе це ставить громадянське суспільство перед необхідністю об’єднати зусилля із тим, щоб оперативно відстежувати такі випадки, перевіряти чи дійсно вони пов’язані із громадською діяльністю людини, та надавати допомогу один одному.

Центр громадянських свобод розпочинає набір людей по всій країні у всеукраїнську мережу моніторингу політичних переслідувань у регіонах. Ми будемо відстежувати переслідування, які відбуваються із використанням юридичних механізмів (свавільні арешти, сфабриковані адміністративні та кримінальні справи), та в позаправовий спосіб (побиття, викрадення, підпал автомобілів тощо).

Ми запрошуємо до співпраці як окремих людей, так і громадські організації, які розуміють серйозність цього виклику та готові працювати разом над захистом громадянського суспільства в Україні.

Якщо ви зацікавлені у роботі всеукраїнської мережі прохання не пізніше 26 листопада заповнити дану гугл-форму: https://tinyurl.com/ycp3aesv

Перша зустріч учасників мережі із різних регіонів України відбудеться 9-10 грудня цього року у рамках Національної правозахисної НЕКонференції у Києві. Інформація про цей захід буде надіслано зареєстрованим учасникам окремо.

За додатковими питаннями прохання звертатися на пошту human.rights.agenda.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons