29.04.2024

«Ми боремося за свободу в усіх сенсах». Олександра Матвійчук отримала нагороду Global Civic Leadership Award 2024

19 квітня у Вашингтоні відбулась урочиста церемонія нагородження лавреатів Премії від Глобального інституту лідерства, яка відзначає видатні здобутки у сфері музики, лідерства та громадянських ініціатив по всьому світу. Цьогоріч голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук отримала відзнаку в номінації Global Civic Leadership Award, а в номінації Global Artist Leadership Award — володарка семи статуеток Ґреммі Чучо Вальдес.

Під час гала-церемонії та урочистого вечора нагородження лавреатів Олександра Матвійчук звернулась до присутніх кількох сотень провідних митців та філантропів з усієї Америки та інших країн світу й нагадала, що мир і свобода — дуже крихкі, а демократія варта того, щоб за неї боротися.

«Ми боремося за свободу в усіх сенсах. За свободу бути незалежною країною, а не колонією Росії. За свободу бути українцями, а не бути змушеними перевиховувати своїх дітей як росіян. І за шанс робити свій демократичний вибір – будувати країну, в якій права кожної людини захищені, уряд підзвітний і підконтрольний, а поліція не б’є й не розганяє мирні студентські демонстрації», — сказала Олександра.

Також під час церемонії оголосили про початок збору коштів на стипендії для талановитих українських митців, у тому числі ветеранів російсько-української війни, які наступного року братимуть участь в освітній програмі від Глобального інституту лідерства. Організатори кажуть, що пишаються мати змогу допомагати українським митцям і ветеранам будувати кар’єру в демократичній і вільній Україні.

Назад
Попередня Наступна
buttons