18.03.2021

Моніторингова Місія ООН з прав людини підтримала закон про воєнних злочинців

Закон, ухвалення якого чекають тисячі жертв воєнних злочинів, їх родичі, правозахисники і експерти, винесений на розгляд Парламенту у другому читанні. За прийняття закону в першому читанні Верховна Рада проголосувала ще у 2020 році, проте, процес прийняття закону знову затягується.
Друге читання могло статися вже цього тижня, однак, голосування за закон про воєнних злочинців поставили після розгляду поправок до пакету так званих аграрних законів, зокрема, закону про ринок землі. Низка політичних сил винесла одразу понад три тисячі правок до відповідних норм, що паралізує роботу Парламенту з іншими законами.
Ухвалення закону про воєнних злочинців знову відкладається. Ми чекаємо вже більше 4 років.
Тим часом Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні підтримала наш закон і заявила про необхідність його ухвалення.
“Ми рекомендуємо Парламенту включити ці важливі положення з метою приведення закону у відповідність не тільки до Римського статуту і загальних принципів міжнародного кримінального права, а й найкращих міжнародних практик. Гармонізація українського законодавства з міжнародним правом стане позитивним кроком на шляху до притягнення до відповідальності за міжнародні злочини.” – зазначено на сторінці Місії у фейсбуці.
Ми дякуємо нашим колегам за підтримку і сподіваємося, що депутати нарешті звернуть увагу на заклики експертів і жертв воєнних злочинів. Закон про відповідальність за міжнародні злочини повинен бути прийнятий!
Назад
Попередня Наступна
buttons