09.09.2019

Міфи та страхи довкола ратифікації Римського статуту

Кілька тижнів тому заступник голови офісу президента, а нині генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про наміри нової влади ратифікувати Римський статут МКС. Ця заява спричинила новий виток суспільної дискусії, яка підняла нагору цілу низку страхів та міфів довкола “Гаазького трибуналу”, як його називають в українській пресі.

Чи будуть переслідувати українських військових за те, “що зі зброєю в руках вони боролися в неоголошеній війні проти Росії”? Як зміниться розслідування, яке вже кілька років проводить офіс прокурора за офіційним зверненням України у 2014 році, коли наша держава стане повноправним членом Міжнародного кримінального суду? Чи має можливість Росія вже зараз, не чекаючи закінчення ратифікації, подавати матеріали до цього міжнародного суду? І чому Україна вже 20 років так і не може завершити процес ратифікації Римського статуту – обговоримо на самій прес-конференції разом із спікерами.
Нагадаємо, що питання ратифікації Римського статуту стало одним із 13 пунктів плану дій на захист прав людини для нового парламенту, який просуває платформа Правозахисний порядок денний.

Спікерки:
Olexandra Matviychuk , голова правління Центру громадянських свобод
Oksana Pokalchuk – head of Amnesty International Ukraine
Dmytro Koval, старший юридичний радник Democracy Reporting International, викладач НаУКМА

За додатковою інформацією прохання звертатися до Марини Ліліченко, Центр громадянських свобод +380 97 253-38-75.

Подія відбудеться 9 вересня 2019 о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик 2)

—————————-
Довідково:
Платформа “Правозахисний порядок денний” – неформальна коаліція правозахисних організацій, що займаються вирішенням системних проблем законодавства та практики для захисту фундаментальних прав людини. Учасниками Платформи виступають Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр громадянських свобод, Amnesty International в Україні, Центр прав людини ZMINA, Центр досліджень правоохоронної діяльності, Проект “Без кордонів”, Євромайдан SOS та інші. Координацію роботи платформи здійснює Центр громадянських свобод. Контакти для зв’язку: human.rights.agenda.ua@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons