05.05.2021

«Кримський вечір» відбувся у «Демократичному таборі «Зупиніть терор Путіна!» в Берліні

Olexandra Matviychuk, голова правління організації «Центр громадянських свобод» і координатор громадської ініціативи «Євромайдан SOS», ініціатор кампанії #LetMyPeopleGo і #SaveOlegSentsov для звільнення українських політв’язнів, автор досліджень на теми з прав людини розповіла про ситуацію в Криму: мілітаризацію, насильницьку зміну демографічного складу регіону, навмисне порушення прав людини.

«Нам дуже важливо, щоб ця тема не сходила з порядку денного. Інакше про неї просто забудуть. Весь наш досвід показує, що міжнародні механізми починають працювати лише коли з’являється енергія небайдужих людей у різних країнах, які захищають права, свободу. Це дуже важлива робота, до якої може долучитися кожен. Досвід ненасильницького супротиву, десидентства показує коли немає інших інструментів окрім слова і власної позиції, це багато значить»

Акція Демократичний табір «Зупиніть терор Путіна!», організована проєвропейські налаштованими виходцями з країн колишнього СРСР, які не згодні з сьогоднішньою політикою Російської Федерації», проходить у самому центрі Берліна, біля Бранденбурзьких воріт з 9 квітня до 9 травня.

Фото – Укрінформ

Назад
Попередня Наступна
buttons