10.02.2023

Команда Центру громадянських свобод зустрілася з депутатом Бундестагу

Правозахисники Центру громадянських свобод зустрілися з депутатом німецького парламенту Омідом Нуріпуром. Участь у зустрічі взяла виконавча директора організації Олександра Романцова, координатори напрямків Наталія Ящук та Роман Неколяк і менеджерка Анна Попова. Обговорили міжнародну підтримку України, цивільних ув’язнених та документування воєнних злочинів.

«Якщо воєнні злочинці не понесуть покарання, ці злочини ніколи не зупиняться», – зазначив Омід Нуріпур. І запевнив, що є повністю солідарним з Україною: «Я кажу всім людям, які страждають від агресії Путіна, чи то в Росії, чи в Україні, чи в Грузії, чи в Молдові: ми не залишимо вас самих. Ми твердо стоїмо на вашому боці».

Водночас координатор міжнародної взаємоді Роман Неколяк зазначив: «Ми визнаємо зусилля німецького суспільства сприяти допомозі Україні та нашим біженцям. Ми більш ніж вдячні за це. Протягом багатьох років Німеччина демонструє солідарність з Україною і ми сподіваємося, що Німеччина підтримає нашу заявку на членство в ЄС/НАТО».

Омід Нуріпур є членом Бундестагу, починаючи від 2006 року. У лютому 2022 року Нуріпур став співголовою політичної партії «Союз-90/Зелені».

Назад
Попередня Наступна
buttons