04.03.2021

Колишні бранці Кремля об’єдналися для допомоги особам, яких РФ переслідує через політичні мотиви

Сьогодні, 4 березня, відбулася презентація Платформи «Звільнення в’язнів». Колишні бранці Кремля заснували громадську ініціативу, для підтримки осіб, що досі перебувають у місцях обмеження волі на окупованих територіях Криму та Донбасу, а також у Росії. Організатори розповіли, що платформа зосередиться на приверненні міжнародної уваги до питання звільнення заручників Кремля, а також на взаємодії з української владою у процесі їх звільнення.

«Нашою метою є відновлення справедливості для кожного. Платформа займається звільнення громадян, які опинилися за ґратами внаслідок російської агресії. Ми також засуджуємо переслідуємо громадянських активістів. Ми прагнемо, щоб питання звільнення політичних в’язнів стало пріоритетним як для наших міжнародних партнерів, так і для української влади», – сказав один з організаторів громадського об’єднання Павло Гриб.

Засновники підкреслюють, що платформа діятиме виключно на основі норм міжнародного права, законодавства України, норм Статуту ООН, міжнародних конвенцій та рішень міжнародних судів і резолюцій інших міжнародних правових організацій. Крім того, організація відкрита до співпраці з українськими та міжнародними спільнотами, які працюють у напрямку звільнення українських громадян.

«Ми заявляємо, що у своїй діяльності протистоятимемо агресії Росії, боротимемось за повернення тимчасово окупованих територій, працюватимемо заради свободи та незалежності нашої держави», – відмічають організатори.

Платформа представлена за підтримки ініціативи Prisoners Voice, координатором якої є Центр громадянських свобод. ЦГС вітає створення платформи та надає методичну допомогу її засновникам.

Засновники платформи «Звільнення в’язнів»:

Олег Сенцов, Герой України Володимир Жемчугов, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Едем Бекіров, Павло Гриб, Ахтем Чийгоз, Станіслав Асєєв, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Ігор Козловський, Євген Панов, Ільмі Умеров, Микола Семена, Ісмаїл Рамазанов, Олександр Шумков, Ігор Мовенко.

Назад
Попередня Наступна
buttons