16.01.2020

Ініціатива Ozon домоглася відкриття кримінальної справи на поліцейського

15 вересня 2019 року, наші спостерігачі проводили моніторинг Маршу Харків прайд, на якому, крім іншого, відбувалися зіткнення з поліцією.
Одна з наших спостерігачок зафіксувала на відео момент затримання чоловіка, який був повалений на землю, не пручався, однак отримав від поліцейського сильного удару ногою в область колінної чашечки.

Через деякий час після проведення Маршу наша координаторка Любов Галан взяла участь у зустрічі з керівництвом Національної поліції Харківської області, де представила наш звіт і рекомендації по роботі поліції на заході. Зокрема, ми передали відеозапис, на якому був зафіксований момент удару лежачої людини.

Харківська поліція заявила, що була проведена перевірка, однак “не вдалося впізнати” зображеного на кадрах поліцейського. Ми вважали за необхідне звернутися до Державного бюро розслідувань.

Ще в кінці минулого року стало відомо про те, що порушено кримінальну справу. Вчора наші координаторка ініціативи та спостерігачка відвідали Офіс генпрокурора і взяли участь в процесуальних діях по цій справі.

Детальніше про інцидент і його розслідування ми продовжимо повідомляти на сторінці Ozon/Озон – громадське спостереження

Назад
Попередня Наступна
buttons