31.01.2024

Docudays, Ukraїner, Залога Чорноморці. Олександра Матвійчук взяла участь у врученні Премії відповідальності 2023

22 січня, в День Соборності України, відбулася церемонія нагородження Премії відповідальності 2023 (Responsibility Award). Вона створена, щоб визнавати неабиякі досягнення організацій громадянського суспільства та історії відповідального кроссекторального партнерства. Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук увійшла до складу журі та взяла участь у церемонії нагородження.

Переможців цьогоріч визначили в таких номінаціях:

  • Історія відповідального партнерства: громади – львівська ГО «Залога Чорноморці» з проєктом «Прихисток ТТ»;
  • Національний партнерський проєкт – команда медіа «Ukraїner» з проєктом «Хоробрі міста»;
  • Взаємодія без кордонів: Україна до світу – команда проєкту «Архів війни» з ГО «Docudays».

Переможці у трьох номінаціях отримали грошові винагороди у розмірі 100 тисяч гривень на розвиток своїх проєктів і унікальні статуетки ручної роботи. А приємним бонусом для семи фіналістів, які увійшли до короткого списку премії, стала винагорода по $1000 від партнерів премії – фундації Razom for Ukraine.

«У такі складні часи на перше місце виходить відповідальність, лідерство, всі ті якості, які згадує Богдан Гаврилишин у Декларації відповідальності людини. Голос України у світі потужний попри все. Бо він про те, як проходити часи турбулентності з гідністю, як боротися за свободу, як проявляти мужність, як робити складні, але правильні рішення, як підтримувати, захищати, допомагати одне одному. Адже саме це робить нас людьми», – наголосила Олександра у своєму вітальному слові.

Організатором премії «Responsibility Award 2023» є Фонд родини Богдана Гаврилишина у партнерстві з Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact в Україні. За партнерства Razom For Ukraine, Фундації ЗМІN, Міжнародного Фонду «Відродження», Фонду Федора Шпига, та за інформаційної підтримки ІСАР «Єднання».

Назад
Попередня Наступна
buttons