30.09.2024

Центр громадянських свобод отримав Премію миру від Rotary Club of Berkeley — за внесок у просування міжнародного взаєморозуміння

25 вересня відбулася щорічна Церемонія миру від Rotary Club of Berkeley, що у Каліфорнії. Цьогоріч вшановували Центр громадянських свобод — за внесок у просування міжнародного взаєморозуміння, висадили дерево на честь організації, а на святковий обід подавали страви української національної кухні. 

«Ми визнаємо та високо цінуємо вашу роботу для прав українців, а отже, для громадянських прав усіх народів», — зазначили представники Rotary Club of Berkeley.

Спеціально на честь Центру громадянських свобод у парку Тілден на пагорбах Берклі висадили дерево секвої. Там, на місці колишньої ракетної бази, вже розкинувся цілий парк цих дерев, які щорічно символізують окремих людей або організації, що ведуть світ у прагненні до миру. 25 вересня організатори провели відкриту подію — обід і церемонію нагородження. Захід, на якому пригощали стравами нашої національної кухні, відвідали зокрема члени української громади Берклі.

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук подякувала за нагороду та звернулася до гостей, які зібралися на церемонії: «Війна — найжахливіша річ, яка може статися з людським життям. Ми документуємо воєнні злочини Росії проти України з 2014 року. І бачимо — війна перетворює людей на числа. Кількість злочинів величезна, тому не можна згадати всі історії. Тому, що ми буквально робимо? Ми повертаємо людям їхні імена.

Ми хочемо справедливості для всіх людей, які постраждали через цю війну. Незалежно від того, хто вони, яка їхня соціальна позиція, який тип злочину відбувся або чи цікавилися цим випадком медіа та іноземні організації.  Тому що життя кожної людини важливе. Тому що тільки правосуддя може забезпечити мир».

Назад
Попередня Наступна
buttons