08.03.2018

Автопробіг на базу ППОП відбувся у Києві

6 березня у Києві відбулася акція анонсована напередодні: “Автопробіг на базу “Беркуту” | 6 березня 2018″. Четверо моніторів та моніторок ОЗОНу здійснювали спостереження за перебігом зібрання.

ФОТО: з Фейсбук Gelo Zhuraveli

 
Початок акції: 20:00
Завершення: 20:45

ФОТО: з Фейсбук Gelo Zhuraveli

 
Учасники акції проїхали колоною (46 машин) від проспекту Валерія Лобановського, 126/1 до бази ППОП ГУНП у м. Києві проспект Валерія Лобановського, 154. Колону супроводжували 2 екіпажі патрульної поліції Києві.
Учасники зібрання зібралися біля воріт бази, де відбулися виступи громадських активістів, народних депутатів України – Володимира Парасюка та Ігоря Луценка.
Причиною акції учасники назвали події 3 березня 2018 року біля ВРУ. За виступами слідував “перформанс”: учасники полили в’їздну браму червоною фарбою, спалили прапор підрозділу “Беркут”, палили пір’я та залишили купку сміття.
Крім того, на брамі були зафіксовані плакати із шевронами підрозділу “Беркут” та ПОП.
Усі елементи акції – плакати, фарба, сміття – були залишені учасниками біля брами.
 
Охорону громадського порядку на акції забезпечували представники відділу превентивної комунікації ГУНП у м. Києві та правоохоронці у штатському одязі. У коментарях спостерігачам представники “поліції діалогу” зауважили, що комунікація з організаторами зібрання не виявилася продуктивною: від початку існували домовленості щодо іншого формату акції.
 
Спостерігачі зафіксували присутність на акції представників Червоного Хреста та ГО “Миротвочі ініціативи”, які зазначили, що виконують функцію медіаторів.

ФОТО: з Фейсбук Gelo Zhuraveli

 Група громадського спостереження ОЗОН є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів у галузі прав людини, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем,- є пріоритетними завданнями ОЗОНу.
Назад
Попередня Наступна
buttons