17.06.2016

Анонс прес-брифінгу “Незаконні вивезення з окупованого Криму. Антитерористичне законодавство як інструмент релігійних переслідувань”

Сьогодні, 17.06.2016, о 13.00 в Український кризовий медіа-центр (м. Київ, вул.Хрещатик,2) відбудеться брифінг на тему “Незаконні вивезення з окупованого Криму. Антитерористичне законодавство як інструмент релігійних переслідувань”, участь в якому візьмуть:

Павло Клімкін – Міністр закордонних справ України,

Валерія Лутковська – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини,

Олександра Матвійчук – координатор громадської ініціативи Євромайдан SOS, що проводить кампанію LetMyPeopleGoUkraine,

Рефат Чубаров – голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України.

За даними Євромайдан SOS у списку Let My People Go Ukraine міститься інформація про щонайменше 14 мусульман, які стали жертвами російського антитерористичного законодавства. Вони звинувачуються в організації та участі у терористичному угрупуванні. Перша четвірка затриманих ще в 2015 році, а саме Руслан Зейтуллаєв, Юрій (Нурі) Прімов, Рустем Ваітов, Ферат Сайфуллаєв, в останні дні травня 2016 року були незаконно вивезені з території тимчасово окупованого Криму в Ростов-на-Дону (Російська Федерація). Саме там, в Північно-Кавказькому окружному воєнному суді, тепер майже щодня відбуваються засідання у їх справі. За результатами її розгляду кримським мусульманам загрожує від 5 до 15 років позбавлення волі. Зараз слухання на стадії допиту свідків обвинувачення.
Є підстави стверджувати, що решту 10 арештованих з аналогічними звинуваченнями в подальшому буде етаповано до Росії для проведення судового процесу, що порушує не тільки російське законодавство, а й норми міжнародного гуманітарного права.

Захід буде проходити у відкритому форматі за участі ЗМІ.

(На фото – незаконно вивезені з території тимчасово окупованого Криму Нурі Прімов, Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ваітов, Ферат Сайфуллаєв)

Назад
Попередня Наступна
buttons