20.06.2014

АНОНС: КРУГЛИЙ СТІЛ «ЗАХИСТ ВІД ДИСКРИМІНАЦІЇ В УКРАЇНІ: ЛГБТ У ПРАВОВОМУ ПОЛІ»

Запрошуємо взяти участь у круглому столі “Захист від дискримінації в Україні: ЛГБТ у правовому полі”, що відбудеться 3 липня у місті Києві. Захід присвячений обговоренню правових механізмів захисту лесбійок, геїв, бісексуаліних та трансгендерних людей від дискримінації.

Під час круглого столу представники та представниці офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органів судової та виконавчої влади, ЛГБТ-спільноти обговорять такі питання:

1)   Як захистити ЛГБТ-людей, коли національне законодавство не містить чіткої заборони дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичністі?

2)   Які повноваження і можливості мають Уповноважений Верховної Ради України з прав людини та органи державної влади у сфері захисту від дискримінації?

3)   Яку юридичну силу та значення має лист Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про належне забезпечення рівності трудових прав громадян при розгляді спорів, що виникають у сфері трудових відносин»?

4)   Як органи державної влади та громадські ініціативи можуть взаємодіяти у захисті прав ЛГБТ-спільноти, зокрема й у зв’язку з тимчасовою окупацією Криму та проведенням антитерористичної операції на сході України?

Круглий стіл “Захист від дискримінації в Україні: ЛГБТ у правовому полі” буде проходити в приміщенні офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

(вул. Інститутська, 21/8) з 10.00 до 14.00 год. Попередня реєстрація обов’язкова: http://bit.ly/1pEiXFB

Круглий стіл організовують ВГО «Гей-Альянс Україна» та ГО «Центр Громадянських Свобод» спільно з офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Захід відбувається в рамках в рамках міжнародного форуму-фестивалю ЛГБТ «КиївПрайд2014». КиївПрайд2014 — міжнародний форум-фестиваль ЛГБТ. Цього року він проходить у Києві вже втретє та відбуватиметься з 30 червня до 6 липня під гаслом “Україна – єдина, і ми – її частина!”.

За додатковою інформацією просимо звертатись до координатора освітніх програм Центру Громадянських Свобод Назарія Боярського (+380 50 411 20 42) або за електронною скринькою n.boiarskyi@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons