01.10.2014

АНОНС БРИФІНГУ «КРИВОСУДДЯ» ПІД ЧАС РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ. ВИРОК ГРОМАДСЬКОСТІ»

8 жовтня 2014 року в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться брифінг «Кривосуддя» під час Революції Гідності. Вирок громадськості».

Адреса: Київ, вул. Інститутська, 4. Готель «Україна», 3-й поверх.

Початок: о 13:00.

Участь беруть: Олександра Матвійчук, співзасновниця групи громадського спостереження «ОЗОН»; Степан Берко, експерт Української правничої фундації (УПФ); Маркіян Галабала, заступник голови Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції; Сергій Нужненко, постраждалий під час подій на вул. Банковій, якого побили і посадили під варту.

Під час брифінгу оприлюднять результат моніторингу суддівських рішень щодо громадських активістів та учасників Євромайдану, який здійснили Група громадського спостереження «ОЗОН» та УПФ, назвуть імена суддів, які потрапили у ТОП5 за кількістю справ проти майданівців, розкажуть про механізми притягнення суддів до відповідальності згідно Закону України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні» і реальний стан справ у судовій системі.

Громадські спостерігачі «ОЗОН» були свідками судових засідань, які тривали до 5-ої ранку, бачили скривавлених активістів, яких тримали за гратами на лаві підсудних без надання медичної допомоги, фіксували значні перешкоди для забезпечення права на публічний розгляд справи судом та інші порушення.

Важливим результатом моніторингу також є підготовка скарг до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції (ТСК), що діє при Вищій раді юстиції. ТСК створена на один рік відповідно до Закону України “Про відновлення довіри до судової влади в Україні” з метою проведення спеціальної перевірки щодо суддів, які забороняли мирні зібрання та приймали політично вмотивовані рішення щодо учасників мирних протестів 2013-2014 рокуКінцевим результатом перевірки судді може бути констатація факту порушення присяги, що є підставою для звільнення з посади. До 12 грудня 2014 року кожен громадянин України може подати заяву і копію судового рішення до ТСК, які свідчать про порушення присяги суддями України. Інструкція тут: http://upf.com.ua/185/

Назад
Попередня Наступна
buttons