20.04.2015

A delusion of grandeur В КІНОПАНОРАМІ ПОКАЖУТЬ КОРОТКОМЕТРАЖНЕ КІНО ПРО ДЕМОКРАТІЮ

Спеціальною подією Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів #KISFF2015 стане блок фільмів з політичним забарвленням «Кулуари», який пройде 24 квітня, о 16:00 в кінотеатрі «Кінопанорама».

Тема політики і кіно нерозривна: «Кіно – це найсильніший інструмент пропаганди» – казав Гебельс, «Найважливішим серед мистецтва для нас є кіно» – декламував Ленін, саме Муссоліні створив студію Чінечіта в Римі, де творили італійські класики – Фелліні, Пазолінні, Де Сіко. Хоч з появою цифрової ери кіно здавалось би втрачає свою силу «впливати на маси», але це скоріше затишшя перед бурею, аніж забуття. Тому немає нічого дивного, що кіно не тільки є елементом пропаганди чи маніпуляції а і інструментом демонстрації цих процесів, та рефлексій на теми політичного свавілля, абсурдності бюрократичних машин чи свободи слова! А так як короткий метр – найбільш незалежний напрямок в кінематографі – він перетворився на рупор протистояння політичній машині.

Режисери з різних куточків світу діляться своїми переживаннями та думками в 7 фільмах, котрі об’єднані схожою тематикою: політика, демократія та свобода слова. Серед них фільм «ДИСЦИПЛІНА»,  Крістофа М. Сабера, зі Швейцарії, який показує усю крихкість суспільного договору, фільм «КРАЇНА КРОЛИКІВ», Нікола Майдака та Анни Недельковіч із Сербії, про «ідеальну» демократію у вигаданій Країні Кроликів, «МАНІЯ ВЕЛИЧІ» Вінсента Бірона, з Канади, про прощання із кріслом мера, фільм «ДРУГИЙ ВІЦЕ-СПІКЕР» Максімеліана Ван Аертріка,  знятий у парламенті Швеції – це критичний погляд на політику і способи опору в парламенті, фільм «ВЕЧЕРЯ НЕ ДЛЯ ВСІХ», Нассоса Вакаліса, (ко-продукція США та Греції) зображує соціополітичну алегорію людського суспільства у його нескінченній боротьбі за виживання і розвиток, фільм «ДЕМОКРАТІЯ» Борйя Кобеги, із Іспінї, розповість про менеджера компанії , котрий пропонує сміливий план, як підняти моральний дух працівників, та фільм «DÉMONTABLE» Дуве Дікстра з Нідерландів, який показує абсурдність взаємозв’язку між повсякденним життям і глобальними новинами у грайливій формі.

Показ блоку розпочнеться 24 квітня, о 16:00, в кінотеатрі «Кінопанорама». Детальніше про блок:

www.kisff.org/political-dress

fb.com/events/798398616911774/

Партнери програми – Центр Громадянських Свобод, Норвезький Гельсінський Комітет.

З питань акредитація преси:

press@kisff.org

+38093 157 5737

Сергій Клімов

Назад
Попередня Наступна
buttons